Bingo är mest troligt något alla har varit bekant med sedan länge tillbaka. Bingolotto har ju till att börja med varit en del av hela Sverige ända sedan 1991, och även om man inte har spelat spelet själv vet man nog precis hur det går till. Men här tänkte vi specifikt titta på hur det är att spela bingo på nätet.

Bingo må ha kommit långt sedan sin början, men i grund och botten är det väldigt lite som har förändrats i spelet med alla dessa år. Sedan spelet dök upp på nätet har det blivit möjligt att spela bingo i stort sett när man vill, vilket är den helt klart största förändringen. Och med uppkomsten av mobilcasinon behöver man inte ens ha tillgång till en dator längre för att spela spelet.

Bingo online är precis det bingospel man är van vid. Det går fortfarande ut på att få en vinnande rad, antingen horisontellt, vertikalt eller diagonalt. Men till skillnad från bingo i TV eller i en bingohall där alla nummer dras successivt och rapporteras en efter en, får man i onlinebingo resultatet betydligt snabbare och spelet känner direkt av när du vunnit. Du behöver alltså inte ”ropa” bingo genom att trycka på en knapp eller liknande. Man kan också låta spelet automatiskt fylla i varje siffra som dyker upp så kan man även spela bingo medan man håller på med annat.

Vinsten beror delvis på vilket bingospel man spelar, men det största faktorn är hur snabbt man vinner. Kan man exempelvis vinna på de första numren som dras kommer man vinna betydligt mer än om det måste dras 20 eller 30 nummer innan man får en hel rad.

Det finns även gratisvarianter av bingo där man kan få prova på spelet innan man börjar satsa riktiga pengar. På så sätt kan man ju alltid testa först och se hur man upplever spelet.