Bingo spelas normalt sett i en bingohall bland andra likasinnade, alternativt på söndagar hemma i tv soffan och Bingolotto. En tredje variant är bilbingo, när man lyckats få bingo, är det tutan som gäller, så se till att signalen fungerar på bilen.

brand-new-cars-in-stock

För att förbereda sig för bilbingo ska man se till att ha något att skriva med, något att lägga under brickorna, lite fika att ta med, stol för att sitta ute vid fint väder och en skräppåse för att slänga eventuellt skräp i, varma kläder eller solskydd.

photodune-bingo-xsDet finns ett antal olika spel som brukar köras på ett bilbingo. Trippel (block), freeplay, fifty-fifty, mini bingo, maxisexan och några andra spel. I trippeln har du ett block med ungefär 10 ark, vart ark har sex spelplaner med tre vågräta nummerrader i varje. Här ropas inte Bertil och Ivar ut för att du ska hitta nummret, utan det är bara numret som ropas. Du spelar om en, två eller tre vågräta rader.

Freeplay spelas på brickor med tre spelfält och fem gånger fem rader i varje och totalt 75 nummer på brickan. Här utropas rad och nummer, Olof 70, till exempel. Här kan du få bingo vågrätt, lodrätt och till och med diagonalt. utroparen berättar vad som gäller i ert spel.